Städa rent inför uthyrning av bostad - Soxbo

Städa rent inför uthyrning av bostad

Fler tips

Städning vid uthyrning av bostad

Ska du hyra ut din bostad är det viktigt att du visar din bostad från dess bästa sida. Grunden till ett gott intryck ett städat och rent hem. Putsade ytor, glänsande golv, en god doft och ett vackert ljusinsläpp är något man vill se av en lägenhet när man är på visning. Desto fler sådana fina intryck du kan visa av din bostad, ju fler kommer att bli intresserade av den. Det är viktigt att lägga ner tid och energi på en grundlig städning och det behöver dessutom inte vara dyrt.

Rensa först, städa sedan

För att städa så pass effektivt och snabbt som möjligt är det bäst med att rensa bort så pass många prylar och personlig egendom som möjligt. Ska du fota och visa lägenheten tjänar du på att ha så lite personliga saker framme som möjligt. Stoppa inte undan saker i en garderob bara utan se till att använda källare eller förråd, för alla rum kommer att inspekteras av de som är på visning.

Städa effektivt genom att börja i rätt ordning

När du städar så se till att städa varje rum uppifrån och ner. Börja med att damma av alla ytor, lister, dörrkarmar och tavlor så att du får bort allt damm. Dammsug sedan möbler, mattor och golv och torka av alla ytor. Avsluta med att putsa rent alla fönster och våttorka golven.

Använd miljövänliga och ekologiska rengöringsmedel

När du putsar rent alla ytor går det med fördel att använda naturliga och ekologiska rengöringsmedel som bland annat sopa, ättika, vinäger, bikarbonat, salt, vatten och citron. Med det kan man göra lägenheten skinande ren, samtidigt som det doftar gott och är miljövänligt. Salt och vatten funkar perfekt för att skrubba rent spishällar med. Vinäger funkar utmärkt att fräscha upp badrummet och toaletten med. Ättika kan du fräscha upp olika fogar med och citron kan användas för att ta bort kalkavlagringar och krom.

Fokusera mycket på köket och badrummet

De två rum som folk kollar in mest grundligt på visningar är bostadens kök och badrum. Här är det extra viktigt att lägga ner mycket kärlek på städningen. Se till att städa rent diskhon, putsa av ytor och fönster, gör rent spis och ugn grundligt, putsa rent duschen och toalett och se till att allt luktar rent och fräscht. Ett bra tips för rent doftande avlopp och brunnar är att hälla i cirka en deciliter bikarbonat i brunnen och låta det stå ett tag. Häll sedan på kokande vatten så löser det upp och gör rent! När det kommer till att göra rent ytor är en bra metod gnida in rengöringsmedlet, låt verka, skrubba och skölj av. Det ger oftast skinande rena ytor!

Tips inför lägenhetsvisningen

  1. Tänk på att städa bort så mycket personlig egendom som möjligt och förvara dem helst i ett förråd eller i källaren.
  2. Använd alltid rena skurar och moppar så att det blir riktigt rent och fräscht doftande.
  3. Ett bra tips är att när du känner dig klar med städningen, sätt dig på huk och spana in rummet. Man märker då ofta om man har missat någon fläck eller så.
  4. Att ha en lite burk med kaffebönor framme kan ge en fräsch doft i lägenheten.
  5. Prova visa lägenheten för en kompis och se vad de tycker. De kan ofta ge ärliga svar på om det ser rent och fräscht ut och doftar gott.
  6. Glöm inte bort att damma av element, gardinstänger och lampskärmar när du städar!
  7. Har du inte tid att städa själv så kan du alltid anlita ett proffs. En tumregel är att 10 kvadratmeter tar cirka 1 timme att städa. Städare du själv tar det förmodligen längre tid men blir billigare såklart. Dock kan det vara värt att ta hjälp av ett proffs som gör allt skinande rent åt dig!

Med över 20 års erfarenhet av uthyrning får ni vår hjälp och samlade kompetens när ni kontaktar Soxbo på www.soxbo.com vilket avsevärt minskar riskerna vid er framtida uthyrning. Ni har frågorna – vi har svaren.